Bir gamer olarak gün içerisinde en çok vakit geçirdiğiniz yer olan oyuncu koltuğunun evdeki en rahat koltuk olması gerektiğini söylemeye gerek yoktur herhalde, değil mi? Eğer siz de bir oyun tutkunuysanız, gününüzün çok büyük bir kısmı oyuncu koltuğu üzerinde geçiyor demektir; bu da sahip olduğunuz koltuğun rahat, ergonomik ve sağlıklı yapıda olması gerektiği anlamına geliyor. Unutmayın ki her bilgisayar koltuğu, oyuncu koltuğu değildir; ve herkesin oyuncu koltuğuna kimse karışamaz.
Karşınızda o kusursuz oyuncu koltuğunu bulup satın alma rehberi.
Neden Bir Oyuncu Koltuğuna İhtiyaç Duyarsınız?
Gaming dünyasından oldukça uzak yaşayanlar bu soruyu gerçek anlamda soracaktır. Öte yandan has gamerlar, bu soruyu daha çok “Neden bir oyuncu koltuğuna ihtiyaç duymayasınız ki?” şeklinde soruyor olabilirler. Söz konusu sağlık olduğu zaman mahallenin spotçusunda satılan ofis koltuğu ile oyuncu koltuğu arasında dağlar kadar fark beliriveriyor. Oyun süreçlerine kendini kaptırmış birinin uzun süreler boyu koltukta oturmasının sırt ve bel sağlığına tehlike oluşturabileceği aşikar. Bu yüzdendir ki rahat, ergonomik ve ortopedik bir oturma alanı, gaming dünyasında fazlasıyla önemli bir hal alıyor. Oyuncu koltuğu satın alırken piyasadaki ucuz ve vasat ürünleri gözden çıkartmak gerekiyor.
Oyuncu Koltuğu Nedir, Diğer Çalışma Koltuklarından Farkı Nedir?
Hiç oyun koltuğu satın aldığınızı zannedip kullandıktan belli bir süre sonra ilkokul çağı çalışma sandalyesinden hiçbir farkı olmadığına kanaat getirdiğiniz oldu mu? Eğer siz de bu acı tecrübeyi edinmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorsanız, kaliteli ve ömürlük bir oyuncu koltuğu edinme vaktiniz çok gelmiş de geçiyor bile demektir. En standart özelliklere sahip bir oyuncu koltuğunu bile normal çalışma sandalyelerinden ayıran fonksiyonlar açık ve nettir:
Yükseklik: Sandalyenin yüksekliği ayarlanabilir olmalı. Bu yükseklik ayarlama işlemi, siz sandalyeden kalkmak zorunda kalmadan gerçekleştirilebilmeli ve tercihen hava pompası yardımıyla sağlanmalı. Uzmanlar, oyuncu koltuğu yüksekliğinin, ayaklarınızın yere paralel olarak dokunduğu noktada olması gerektiğini savunuyor.
Bel desteği: İyi bir oyuncu koltuğunun sırt ve bel destekleri öne, arkaya, yukarı ve aşağı olmak üzere 360 derece ayarlanabilir olmalı. Bununla birlikte yüksek arkalığa sahip oyuncu koltukları, sırtın üst kısmına da destek sağlayarak bele binen yükü azaltma özelliğine sahiptir.
Derinlik: Oyuncu koltuğunun derinliği, temelde minderin ucundan sırtlığa kadar olan kısmı ifade eder. Burada önemli olan, ebatlarınıza göre bir oyuncu koltuğu seçmeniz. Minyon yapılı birinin derinliği yüksek olan bir oyuncu koltuğunda rahat etmesi pek mümkün değil.
Kol destekleri: Söz konusu çalışma koltuğu ya da bilgisayar koltuğu olduğu zaman kol desteği genelde opsiyonel oluyor; ama oyuncu koltuğu için aynı şey geçerli değil. Dirseklerinize ve ön kollarınıza binen yükü azaltmak, fare tutuşu sırasında destek sağlamak ve sırtı rahatlatmak için satın alacağınız oyuncu koltuğunun kol destekleri olması şart.
Rahatlık: Saf altından üretilmiş, ağır ve hantal bir çatal ile yiyeceğiniz yemek sizce konforlu olur mu? En pahalı materyaller ve en pahalı teknolojiler bile rahat olmadıkları zaman işe yaramaz hale dönüşebildiği bir gerçek. Satın almayı planladığınız oyuncu koltuğunun üreticisini ve menşeini iyice araştırmanız ve çevrenizden de birkaç farklı oyuncu koltuğu önerisi almanız şart.
Eklentiler ile uyumluluk: Bir süre sonra oyuncu koltuğunuzu modifiye etmek istediğinizde – kolluklara mousepad desteği eklemek gibi – koltuk bunu yapabilmenize olanak tanıyacak uyumlulukta ve esneklikte olmalı.
Yorum Yap